blocket-logo-1
Previous slide
Next slide

Okomplicerat, noga utvalt och möjligen lite eget

Ibland är det lite rörigt i vår butik. Vi har så att säga vuxit ur våra lokaler, bygg om och byggt ut ett antal gånger – men vi har aldrig flyttat. Och inte tänker vi göra det heller. Hellre har vi varor från golv till tak och i varje vinkel och vrå.

Ändå hittar alltfler människor hit. Eller kanske just därför.

Och härifrån åker de med ett förvånat ansiktsuttryck och med bra grejer. Sådana där saker som håller över tid, som tål att passas vidare till nästa generation. Produkter som vi kan serva och reparera om så skulle behövas.

Du kan lita på att vi löser både det ena och det andra. För det har vi alltid gjort. Vi är butiken på landet med kunden i Centrum.

Vad säljs hos oss?

Ett par kilometer  från Korsberga centrum ligger vår butik där vi säljer allt inom: Jakt, Fritid, Skog, Trädgård, Maskin, ATV och Cykel. Utbudet växer hela tiden, men bara med noggrant utvalda produkter från etablerade varumärken. Bakom satsningen finns en ambition om att på sikt vara Sveriges mest välsorterade Jakt- & fritidsbutik. 

En del av Jaguargruppen

Under 2022 påbörjade vi vår utbyggnad av butiken som blev på över 3000 kvm. I slutet av april 2023 invigde vi vår nya butiksdel och anslöt oss även till Jaguargruppen och kan stolt säga att vi är  Smålands största jakt- och friluftscenter. 

 

FISKA.NU - En del av Bengtssons

Vi har ett av Sveriges största fiskesortiment och har kunder som reser långa vägar för att besöka oss. Vi tog därför klivet våren 2023 och förvärvade fiskebutiken Fiska.nu och säljer nu online. 

Vårt fulla sortiment beräknas finnas online i slutet av 2023.

Bengtssons och hållbarhetsarbetet

Vi är inte världsbäst. Långt ifrån. Men vi är medvetna och vi jobbar på det – och vi har kommit en bit på vägen. Vad vi däremot alltid har gjort, det är att jobba med kvalitativa produkter från leverantörer med väl fungerande organisationer i ryggen. ”Slit och släng har ingen poäng”, som vår grundare Inge Bengtsson brukar säga.

 

Bengtssons då, nu och framöver

Givetvis kan behoven, tiderna och möjligheterna förändras. Då kan det kännas skönt att veta att vi kommer att finnas kvar här ute på landet – och att vi gärna köper din gamla gräsklippare i samma veva som du fått nycklarna till lägenheten. Eller hur det nu faller sig.

Läs om hur Inge Bengtsson startade upp Bengtssons i vårt jubileumsmagasin.